Etsi
  • Riikka Saari

Vaatekaapin läpikäyntiä

Miltä sinun vaatekomerossasi näyttää? Onko vaatteet kauniisti järjestyksessä ja pinot ojennuksessa? Itse voin paljastaa, että meidän perheessä ei ole, ainakaan aina. Eilen kävimme extempore läpi mieheni vaatekaappia, joka sisältää kuusi päällekäin olevaa hyllyä. (Kyllä, joillekin voi riittää kuusi hyllyä.) Myttyä, ruttua ja kaikenmoista rullaa sieltä löytyi, mutta koska vaatekappaleita oli kuitenkin suhteellisen vähän, ei tämän kaapin läpikäyntiin kauaa mennyt.

T-paidat käyttötarkoituksensa mukaan omiin pinoihin, farkut säntillisesti hyllylleen, neuleet nätisti ylähyllylle odottamaan syksyä jne. Bleiserit ja kauluspaidat, sekä kesäiset pellavapaidat järjestelin hengarikaappiin valmiiksi lookeiksi, vaikka niiden käyttöä saakin vielä näillä keleillä tovin odottaa. Ja noin, vaatekaappi on järjestyksessä!

Sitten otin vilkauksen omiin kaappeihini, ja voin sanoa, että puoli tuntia ei riitä, kun niitä aletaan käymään läpi.. pikemminkin se ottaa muutaman päivän. Olen vaatteilleni todella lojaali, esim. mekoista en kovin helpolla luovu, vaan vaalin ja säilytän niitä vuosikausia. Olen oikeastaan mekkojen keräilijä, ja vanhimmat mekoistani ovatkin nuoruudesta asti säilytettyjä, nykyään jo aika uniikkejakin kappaleita.

Ajattelen, että mekkoja ei voi koskaan olla liikaa, mutta todellisuus iskee vasten kasvoja lähes konkreettisesti, kun aukaisen minkä tahansa hengarikaapin, tai kävelen vaatehuoneeseen katsomaan viimeisillään pystyssä pysyviä ylipainoisia vaaterekkejä.


Vaatekaapissani on niin ikään myttyä, rullaa, ruttua ja korkeutta huimaavia pinoja. En tiedä, kuinka tilanne tähän aina päätyy, vaikka komeroita suhteellisen usein läpi käyn.

Toki pienen lapsen kanssa arki on joskus varsin kiireistä ja vaatteidenvaihtoon on joskus aikaa hyvin vähän. Hyvin vähässä ajassa kerkeää tosin viikkaamaan nätistikin, mutta liian usein lopputulos on hyllylle viskattu myttyrä. Myttyrä jonka eteen tulee toinen myttyrä, sitten kolmas, neljäs jne. Jonain päivänä kaappeja penkoessa käsi osuu vahingossa myttyräkasan pimeimpään kolkkaan, ja ai että, mitä aarteita sieltä voikaan löytyä!


Kyllä, tämä on aika yleistä ja siksi minun palveluistani löytyykin myös vaatekaapin läpikäynti. Helppoa ja mukavaa toimia itse vain "mallinukkena", kun stylisti kantaa eteen vaatteita komerosta. Stylisti hoitaa viikkaamisen ja hengaroinnin, jotta asiakas saa keskittyä sovittelemiseen. Vaatekaapin läpikäynnissä katsotaan myös vaatteiden malleja, värejä, kuoseja, tyyliä, mitttasuhteita ja fiilistellään sitä, miltä vaate yllä tuntuu. Rikkinäiset, kulahtaneet ja nykyiseen tyyliin sopimattomat vaatekappaleet jaotellaan kierrätettäviin ja pois heitettäviin.

Kun vaatteet on käyty läpi, katsotaan onko jäljelle jäänyt sisältö riittävä, sopiiko se tämänhetkiseen elämäntyyliin, ja palveleeko se sitä? Mitä olennaista puuttuu? Monesti muutaman uuden t-paidan ja istuvien farkkujen hankinta saa jo vaatekaapin toiminaan, toisinaan lista on pidempi. Sinä päätät, minä autan ja opastan. Rehellisesti, jämptisti, ja sydämellä.Nyt jos palaan vielä niihin omiin kaappeihini, niin tilanne on pikkuhiljaa menossa hyvään suuntaan.. Hylly päivässä -tyylillä tulee varmasti valmista ennen kesää! Mukavaa viikkoa! Terkuin Riikka

25 katselukertaa0 kommenttia
Kaikki palveluni laskutetaan ukko.fi -palvelun kautta, tai verokortilla.

045 3597159

©2020 by Stylisti Meikkaaja Riikka Saari. Proudly created with Wix.com